Daan van Orselen
Menu
Post Image
Fontgrootte: +

Wethouders vertellen een sprookje, bewoners de dupe

Woonbedrijf knapt krakkemikkige woningen op, verhoogt de huur met 27 euro per maand en schuift de verduurzaming (en kosten) door naar de nieuwe gemeente Voorne.

De wethouders Wonen en Duurzaamheid stellen voor om de 55 woningen aan de Zeugenwei in Oostvoorne op te knappen voor 3,6 miljoen euro.

Deze opknapbeurt is feitelijk het wegwerken van achterstallig onderhoud waarmee de bewoners eindelijk tocht- en schimmelvrij kunnen wonen. De bewoners gaan hiervoor 27 euro per maand extra betalen, bovenop de jaarlijkse huurverhoging en krijgen daarmee een sigaar uit eigen doos.
 
Alleen de buitenschil van de woning wordt nu opgeknapt. De verduurzaming van de woning is niet meegeteld in de 3,6 miljoen euro. De kosten voor bijvoorbeeld aanpassingen aan de binnenzijde, aansluiting op warmtevoorzieningen, het installeren van zonneboilers of zonnepanelen, vervangen van vloeren, isolatie van de kruipruimte en aanpassingen zoals geluidsisolatie worden doorgeschoven naar het volgende college van de nieuwe gemeente Voorne. En naar de huurders, die nogmaals met een verbouwing te maken gaan krijgen en meest waarschijnlijk wéér een forse huurverhoging.
 
De rekenkundige uitwerking van dit plan is eveneens krakkemikkig waardoor de daadwerkelijke kosten veel hoger dreigen uit te vallen. De bewoners aan de Betlehemweg, Gijzenhoekweg en Dirk van Leydenweg krijgen die rekening uiteindelijk ook nog eens gepresenteerd.

Partij Westvoorne adviseert om dit plan terug te nemen naar de tekentafel en met een onderbouwd voorstel te komen voor een integrale aanpak van volledig nul-op-de-meter woningen.

Zoeken maar

Dossier Algemene Reserve

Dossier Badstrand Rockanje

Dossier Dorpsvisie

Dossier Energietransitie

Dossier Glasvezel

Dossier Herindeling Voorne

Dossier Overlast

Dossier Recreatie & Toerisme

Dossier Sport en Accommodaties

Dossier Verkeersveiligheid

Dossier WMO

Dossier Wonen

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vanorselen.nl/