Daan van Orselen
Menu
Post Image
Fontgrootte: +

Waar komen de windmolens en zonnevelden tot 2030?

In juni ligt de RES (Regionale Energie Strategie) ter instemming voor aan de gemeenteraad Westvoorne maar ook de raden van Brielle, Hellevoetsluis en Nissewaard.


De gemeenteraden stemmen dan in met het visie-, ambitie- en strategiedocument waarna de daadwerkelijke invulling van zonneweides en windmolenparken in de zoekgebieden kan beginnen.

Zodra de RES 1.0 door alle partijen is vastgesteld, wordt deze naar het NPRES gestuurd. Daarop volgend zal het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en het NPRES de 30 RES-en 1.0 beoordelen.

Als de landelijke doelstellingen niet behaald worden, vindt er mogelijk een herverdeling van een restopgave plaats. Dat proces zal dan plaatsvinden onder regie van de koepels van decentrale overheden (VNG, IPO en UvW).

Wanneer ondeugende (of daadkrachtige) gemeenteraden die minder windmolens en zonnevelden in hun gebied intekenen dan eerder is opgegeven Voorne-Putten, als beste jongetje van de RES klas, wel eens de klos kan zijn. Kijkt u maar eens op de kaart waar de zoekgebieden zijn ingetekend.

Heeft u de plaatsen al gevonden waar windmolens zijn aangekondigd en zelfs al staan maar niet zijn ingetekend op de kaart?


Zoeken maar

Dossier Algemene Reserve

Dossier Badstrand Rockanje

Dossier Dorpsvisie

Dossier Energietransitie

Dossier Glasvezel

Dossier Herindeling Voorne

Dossier Overlast

Dossier Recreatie & Toerisme

Dossier Sport en Accommodaties

Dossier Verkeersveiligheid

Dossier WMO

Dossier Wonen

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vanorselen.nl/