Daan van Orselen
Menu
Post Image
Fontgrootte: +

Vragen over Glasvezel door DeltaFiber / GlasvezelBuitenaf

Schriftelijke vragen aan de wethouder en/of portefeuillehouder.

Deze vragen komen tot stand door vragen of meldingen van betrokkenen. Op basis van de reactie volgen er verdiepende vragen in de commissie of de raad.

Datum vraagstelling 1 oktober 2020

Vraagsteller
D. van Orselen (PW)

Vraag
Deltafiber netwerk en/of glasvezel buitenaf is gestart met een campagne voor Oostvoorne, Oudenhoorn, Tint, Vierpolders en Zwartewaal.

Voor Oostvoorne heeft het college aangegeven in te stemmen met het plaatsen van een reclameobject van 6 meter hoog, gedurende een periode van 2 weken, met ingang van begin oktober 2020.

Vragen aan de wethouder:

• Welke afspraken zijn gemaakt met deze leverancier namens de gemeente Westvoorne?
• Welke afspraken zijn gemaakt met deze leverancier voor Westvoorne namens een omliggende gemeente, waaronder Brielle, Hellevoetsluis of Nissewaard?
• Welke overeenkomsten zijn er tussen de gemeente en de leverancier DeltaFiber/GlasvezelBuitenaf, eventueel door middel van een tussenliggende partij?
• Wat zijn de voorwaarden vanuit de gemeente voor deze leverancier om te starten met hun dienst en product in Westvoorne?

Portefeuillehouder
L. van der Pol

Sector/Team GG/WenR

Datum beantwoording 2 oktober 2020
Antwoord
Delta fiber is een uitvoeringsorganisatie van Glasvezel buitenaf. Op dit moment wordt door hen een campagne gestart om te onderzoeken of er voldoende animo is binnen de genoemde kernen om aan te sluiten op een glasvezelnetwerk. Er zijn op dit moment geen afspraken gemaakt met Delta fiber over de aanleg. Delta fiber heeft wel aangegeven dat zij voor de aanleg van glasvezel een convenant willen afsluiten met de gemeenten op Voorne.

Op 1 oktober heeft ambtelijk een inventariserend gesprek plaatsgevonden met vertegenwoordigers van de gemeente Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne. In deze fase is de aanleg van glasvezel in Nissewaard niet in beeld.
Op dit moment zijn vanuit de gemeente(n), buiten de voorwaarden in de AVOI en de legesverordening, geen nadere afspraken en voorwaarden. Delta fiber wil op basis van hun business case hier nog nader overleg over voeren met de gemeente.

Zoeken maar

Dossier Algemene Reserve

Dossier Badstrand Rockanje

Dossier Dorpsvisie

Dossier Energietransitie

Dossier Glasvezel

Dossier Herindeling Voorne

Dossier Overlast

Dossier Recreatie & Toerisme

Dossier Sport en Accommodaties

Dossier Verkeersveiligheid

Dossier WMO

Dossier Wonen

Verslag Raad & commissie

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vanorselen.nl/