Daan van Orselen
Menu
Post Image
Fontgrootte: +

Vragen over actie college en woningbouwopgave Westvoorne

Schriftelijke vragen aan de wethouder en/of portefeuillehouder.

Deze vragen komen tot stand door vragen of meldingen van betrokkenen. Op basis van de reactie volgen er verdiepende vragen in de commissie of de raad.

11 september 2019

J. Noordermeer
Wat is de stand van zaken van de actie van het college naar de provincie over de woningbouwopgave?


Antwoord:
 
L. van der Pol

GG/VROM
26 september 2019
Op 19 maart 2019 hebben GS besloten niet in te stemmen met de woningbouwprogramma's van de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Lansingerland en Westvoorne. Middels een brief aan het Samenwerkingsverband Wonen regio Rotterdam, ontvangen 28 maart 2019, is dat medegedeeld. In de brief kondigen GS aan met deze gemeenten bestuurlijk in gesprek te gaan om tot een aanpassing van het programma te komen.
Door de provinciale staten verkiezingen op 20 maart 2019 en de lange duur van de coalitiebesprekingen bij de provincie heeft dit gesprek nog niet plaatsgevonden.
Wel heeft er op 13 mei 2019 op initiatief van Westvoorne een overleg met de andere 3 gemeenten plaatsgevonden. Dit overleg had tot doel om met elkaar van gedachten te wisselen hoe het gesprek met de provincie zal worden aangevlogen.
Daarnaast heeft er begin juni 2019 een ambtelijk gesprek plaatsgevonden met de provincie. Daarin zijn de 10 handelingsperspectieven uit het bod van Westvoorne toegelicht en besproken.
Recent (4 september) is het nieuwe college van GS geïnstalleerd. Bij de provincie zal worden nagevraagd hoe het vervolgproces er uit komt te zien.

Zoeken maar

Dossier Algemene Reserve

Dossier Badstrand Rockanje

Dossier Dorpsvisie

Dossier Energietransitie

Dossier Glasvezel

Dossier Herindeling Voorne

Dossier Overlast

Dossier Recreatie & Toerisme

Dossier Sport en Accommodaties

Dossier Verkeersveiligheid

Dossier WMO

Dossier Wonen

Verslag Raad & commissie

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vanorselen.nl/