Daan van Orselen
Menu
Post Image
Fontgrootte: +

​Renovatie NOM woningen

De gemeenteraad heeft ingestemd met de renovatie van de woningen aan de Gijzenhoekweg, Betlehemweg, Dirk van Leydenweg en de Middellandweg in Oostvoorne.

De huurhuizen worden voorzien van een nieuwe buitenschil, een geïsoleerd dak, nieuwe voor- en achterdeur met hang en sluitwerk, kozijnen met 3 laags glas en een ventilatiesysteem met warmte terugwinning.

De kosten voor de 55 huurwoningen zijn begroot op € 3.609.595,00.
De woningen worden niet voorzien van vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboilers of andere duurzaamheidsmaatregelen zoals aansluiting op een warmtepomp of warmtenet.

Na de werkzaamheden worden de huren verhoogd met € 27,00 per maand.

Partij Westvoorne is van mening dat deze huurverhoging onterecht is omdat hier sprake is van onderhoudswerkzaamheden en niet van verduurzaming.

Het besluit is niet conform beleid van het woonbedrijf, voldoet niet aan de duurzaamheidsambitie op Voorne Putten en prijsstijgingen vanaf 2020 zijn niet doorgerekend. Daarmee is dit besluit een wankele businesscase met grote financiële risico's. Risico's voor de begroting van de gemeente, de belastingbetaler in het algemeen en de huurders in het bijzonder.

De wethouder geeft aan dat voor elke woning maatwerk mogelijk is en dat op kosten van de huurder zonnepanelen en vloerisolatie aangebracht kunnen worden.

Partij Westvoorne is verheugd dat het woonbedrijf eindelijk wil starten met het wegwerken van achterstallig onderhoud. Echter, om hier het etiket van verduurzaming op te plakken met een daarbij behorende huurverhoging, gaat veel te ver.

Zoeken maar

Dossier Algemene Reserve

Dossier Badstrand Rockanje

Dossier Dorpsvisie

Dossier Energietransitie

Dossier Glasvezel

Dossier Herindeling Voorne

Dossier Overlast

Dossier Recreatie & Toerisme

Dossier Sport en Accommodaties

Dossier Verkeersveiligheid

Dossier WMO

Dossier Wonen

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vanorselen.nl/