Daan van Orselen
Menu
Post Image
Fontgrootte: +

Preventieakkoord Gezonde Voeding ondertekend

De vier eilandgemeenten Westvoorne, Hellevoetsluis, Nissewaard, Brielle en 26 partners op Voorne-Putten hebben het Preventieakkoord Gezonde Voeding ondertekend. Het akkoord is een uitwerking van het landelijke preventieakkoord en is erop gericht de bewustwording rondom gezonde voeding en een gezonde leefstijl te vergroten.
Rockanje, 8 april 2021

Het afgelopen jaar zijn gesprekken gevoerd met o.a. maatschappelijke organisaties, supermarkten, tuinders, restaurants, koks en bewoners. De resultaten daarvan zijn opgetekend in het akkoord.

Thema's
De gesprekken hebben geresulteerd in een aantal thema's die de basis vormen van het akkoord. Zo willen de ondertekenaars met de inwoners op Voorne-Putten samen gezond koken en eten in wijk en dorp stimuleren; de gezonde keuze bekender, lekker, leuk, betaalbaar en aantrekkelijk maken; gezondheidsachterstanden aanpakken via specifieke initiatieven voor nieuwkomers en mensen die in armoede leven en/of schulden hebben; overgewicht voorkomen door gezond eten en drinken en meer bewegen te stimuleren en streven naar gezonde en duurzame voeding voor mensen in zorginstellingen en in ziekenhuizen. Tot slot willen de ondertekenaars voor elkaar krijgen, dat ouderen die langer zelfstandig thuis wonen, vers en divers kunnen blijven eten en drinken om ondervoeding te voorkomen.

Ambitie
Dit akkoord gaat niet alleen over de aanpak van een individuele leefstijl, maar ook over het samen werken aan een gezonde leefomgeving waarin de gezondheid van inwoners wordt beschermd, bevorderd en verbeterd. "Wij zijn trots op dit akkoord, waar we als gemeenten nauw samenwerken met uiteenlopende partners van een supermarkt tot welzijnsorganisatie en van bank tot tuinder, om samen gezonde voeding te bevorderen voor iedereen. Daarbij maakt het niet uit of je een smalle beurs hebt of een dikke portemonnee." aldus wethouder Bert van Ravenhorst, ook namens de wethouders Van der Velde van Hellevoetsluis en Borgonjen van Westvoorne. De ambitie van de ondertekenaars is deze beweging bij inwoners, gemeenten, lokale en regionale partners en bedrijfsleven op gang te brengen. De komende tijd werken de betrokken partijen gezamenlijk verder aan de hand van de genoemde thema's.

Zoeken maar

Dossier Algemene Reserve

Dossier Badstrand Rockanje

Dossier Dorpsvisie

Dossier Energietransitie

Dossier Glasvezel

Dossier Herindeling Voorne

Dossier Overlast

Dossier Recreatie & Toerisme

Dossier Sport en Accommodaties

Dossier Verkeersveiligheid

Dossier WMO

Dossier Wonen

Verslag Raad & commissie

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vanorselen.nl/