Daan van Orselen
Menu
Post Image
Fontgrootte: +

Ontwikkeling natuurspeeltuin Mildenburgbos Oostvoorne van start

Rockanje, 21 januari 2021


Ontwikkeling natuurspeeltuin Mildenburgbos Oostvoorne van start

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap gaat in samenwerking met de gemeente Westvoorne en een groep actieve omwonenden een natuurspeeltuin ontwikkelen in het Mildenburgbos. De natuurspeeltuin moet op de plek komen waar nu nog de voormalige peuterspeelzaal de Peuterhof staat. Toen de Peuterhof begin 2020 haar deuren sloot voor de kleinste inwoners van Oostvoorne, kocht het Zuid-Hollands Landschap het oude gebouw. Binnenkort beginnen de sloopwerkzaamheden. Op een deel van de vrijkomende grond wordt de nieuwe natuurspeeltuin gerealiseerd. Op de rest van de grond krijgt de natuur opnieuw de ruimte.

Sloop
Eind januari begint Stichting Het Zuid-Hollands Landschap met de sloop van de oude peuterspeelzaal op landgoed Mildenburg. Veel inwoners van Oostvoorne kennen het oude gebouw van binnen en van buiten. Zij hebben hier als kind gespeeld en voor het eerst vrienden gemaakt. Er liggen ontelbaar veel eerste herinneringen. Desondanks is de sloop een logische stap, omdat het oude gebouw niet meer voldoet aan de huidige wet- en regelgeving en omdat het vervuilende stoffen bevat.

Samenspraak omwonenden
In Oostvoorne is behoefte aan een extra natuurlijke speelplek, naast de speeltuin bij het oude gemeentehuis. Met het Mildenburgbos zo dichtbij is dit een geschikte locatie. De ruimte nodigt uit tot vrij spel in natuurlijk groen en tot het opbouwen van een band met de natuur. Het zal de cognitieve, fysieke en emotionele ontwikkeling van kinderen stimuleren. De speeltuin wordt ontwikkeld in samenspraak met een groep zeer enthousiaste en betrokken omwonenden en ouders. Binnenkort organiseert de gemeente een online bijeenkomst waar ideeën en wensen worden opgehaald, zodat de natuurlijke speeltuin zoveel mogelijk aansluit bij de wensen van de gebruikers.

Crowdfunding
Om de natuurspeeltuin extra mooi te maken, wordt vanuit de groep omwonenden en ouders gekeken of er via crowdfunding extra geld voor de speeltuin kan worden opgehaald, naast het bedrag dat vanuit de gemeente beschikbaar is gesteld.


EINDE PERSBERICHT 

Zoeken maar

Dossier Algemene Reserve

Dossier Badstrand Rockanje

Dossier Dorpsvisie

Dossier Energietransitie

Dossier Glasvezel

Dossier Herindeling Voorne

Dossier Overlast

Dossier Recreatie & Toerisme

Dossier Sport en Accommodaties

Dossier Verkeersveiligheid

Dossier WMO

Dossier Wonen

Verslag Raad & commissie

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vanorselen.nl/