Daan van Orselen
Menu
Fontgrootte: +

The Honey Highway

Zwerm bijen geplaatst bij Honey Highway op Maasvlakte Op de Maasvlakte net voorbij Oostvoorne heeft Havenbedrijf Rotterdam onlangs een zwerm bijen laten plaatsen. In dit deel van de Honey Highway zijn straks tienduizenden bijen stuifmeel en nectar aan het verzamelen.

Het doel is het behouden en terugbrengen van de originele Nederlandse honingbij in de regio. De Honey Highway staat op dit moment in volle bloei. 

De bloemen zijn vorig jaar gezaaid door basisschoolkinderen uit Brielle en kunnen bewonderd worden door automobilisten op de A15 die er pal langs rijden. De Honey Highway is een initiatief van imker Deborah Post. Zij probeert door bermen van bijvoorbeeld rijkswegen in te zaaien de bijenpopulatie in Nederland te behouden en waar het kan te laten groeien. 

De Maasvlakte is volgens haar een perfecte plek voor de geel-zwarte beestjes.,,De 5000 vierkante meter aan wilde meerjarige bloemen van het Stenen Baakplein en de bloeiende struiken in het Geuzebos moeten voldoende stuifmeel en nectar geven aan de bijen om overwinteren mogelijk te maken. De bijen vliegen wel 7 kilometer en bereiken ook Oostvoorne." 

Link:  https://floranews.com/nieuws/13316/Zwerm_bijen_geplaatst_bij_Honey_Highway_op_Maasvlakte.htmlZoeken maar

Dossier Algemene Reserve

Dossier Badstrand Rockanje

Dossier Dorpsvisie

Dossier Energietransitie

Dossier Glasvezel

Dossier Herindeling Voorne

Dossier Overlast

Dossier Recreatie & Toerisme

Dossier Sport en Accommodaties

Dossier Verkeersveiligheid

Dossier WMO

Dossier Wonen

Verslag Raad & commissie

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vanorselen.nl/