Fontgrootte: +

Draaien de inwoners van Brielle en Westvoorne op voor de schulden van Hellevoetsluis?

20220205_pvaz_KB3-brug-web

De schuldenlast die is ontstaan door de ontwikkeling van Kickersbloem III wordt momenteel geschat op € 40.000.000,00.

In aanloop naar de naderende fusie bestond de indruk dat de drie gemeenteraden de afgelopen twee jaar in alle openheid en eerlijkheid met elkaar hadden overlegd en dient er onvoorwaardelijk inzicht gegeven te worden in elkaars situatie, ook financieel. Helaas is dit niet het geval. Wat is er financieel aan de hand in Hellevoetsluis?.

Waarschuwingssignalen
Al in 2020 en 2021 gaf de Provincie Zuid-Holland Hellevoetsluis een serieuze waarschuwing. Hellevoetsluis moest de gemeenteraad volledig informeren en mocht geen essentiële financiële informatie achterhouden. Nu dreigt het achterhouden van deze informatie en het vergoelijken van significante risico's een hypotheek te leggen op de financiën van de nieuwe gemeente Voorne aan Zee.

Wat is er aan de hand?
Op 14 maart jl. stelden Daan van Orselen van Partij Voorne aan Zee en Wim Smit van ONS Brielle vragen over deze kwestie in de fusiecommissie. PVAZ en ONS Brielle wilden graag meer informatie over de financiële situatie in Hellevoetsluis.

Vragen en reactie van de raad in Hellevoetsluis
De kosten voor Kickersbloem III worden tot nu toe geschat op 40 miljoen euro (!). De werkelijke kosten zijn niet bekend omdat informatie over deze kwestie niet openbaar is en deze kosten wel degelijk drukken op de begroting. Door het niet ter beschikking stellen van informatie is de handelswijze van de gemeente Hellevoetsluis ondoorzichtig en niet te controleren.

Partij Voorne aan Zee en ONS Brielle ontvingen geen antwoorden op hun mondelinge en schriftelijke vragen. De gemeente Hellevoetsluis verstrekt deze informatie eenvoudigweg niet.

Juist in een tijd waarin vertrouwen in elkaar een leidende rol moet spelen met oog op de gezamenlijke toekomst, baart dit Partij Voorne aan Zee en ONS Brielle grote zorgen.

Wanneer zal er openheid van zaken gegeven worden over deze voor alle inwoners van Voorne aan Zee zo belangrijke kwestie?

Related Posts

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.