Daan van Orselen
Menu
Post Image
Fontgrootte: +

Een AZC op Olaertsduyn?

Komt er een AZC op Olaertsduyn? Welnee. Wel een mooi hotelconcept, Time to Smile. Althans, als de gemeente hier mee instemt.

...

Home | Olaertsduyn

Olaertsduyn, het nieuwe hotelconcept.

Onlangs heeft het COA een informeel verzoek gedaan aan het college over het vestigen van een asielzoekerscentrum in het voormalige congrescentrum Olaertsduyn in Rockanje. In het centrum zouden 150 tot 200 asielzoekers gehuisvest worden. 


Het is gebruikelijk dat het COA eerst informeel peilt hoe het college hier naar kijkt. Indien er positief wordt gereageerd op het informele verzoek, dan volgt er een formeel verzoek.
Het COA is op Olaertsdyn gekomen via een landelijk netwerk van huisvestingsbureaus waar Olaertsduyn staat ingeschreven, omdat het huidige contract is afgelopen.

Wij hebben het COA vandaag laten weten niet positief te staan tegenover een asielzoekerscentrum op deze locatie.
Wij vinden dat het aantal asielzoekers in relatie tot de voorzieningen in onze gemeente niet in proportie is. De voorzieningen in Oostvoorne en Rockanje zijn hier niet op toegerust. Daarbij komt nog dat de afstand tussen Olaertsduyn en de voorzieningen te groot is. 

Wij zijn ook van mening dat het landelijke gebied waarin Landgoed Olaertsduyn ligt geen geschikte omgeving is voor een asielzoekerscentrum.

Olaertsduyn is eerder onderzocht als locatie voor statushouders in november 2015. Toen is de locatie niet geschikt bevonden, onder meer vanwege de niet-centrale ligging van Landgoed Olaertsduyn.

Met vriendelijke groet,
burgemeester en wethouders van Westvoorne


Zoeken maar

Dossier Algemene Reserve

Dossier Badstrand Rockanje

Dossier Dorpsvisie

Dossier Energietransitie

Dossier Glasvezel

Dossier Herindeling Voorne

Dossier Overlast

Dossier Recreatie & Toerisme

Dossier Sport en Accommodaties

Dossier Verkeersveiligheid

Dossier WMO

Dossier Wonen

Verslag Raad & commissie

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vanorselen.nl/