Daan van Orselen
Menu
Post Image
Fontgrootte: +

Duurzaamheid ontbreekt, bewoners betalen de rekening

Op 23 maart neemt de raad een besluit over het voorstel "heroverweging aanpak NOM ready complex 107 en 109". Het betreft de huurwoningen van het woonbedrijf aan de Gijzenhoekweg, Middellandweg, Betlehemweg en de Dirk van Leydenweg.


In het voorstel van Wethouder de Graad is opgenomen een renovatie uit te voeren naar een Nul-op-de-Meter ready woning. In het voorstel vraagt de wethouder € 3.609.595,00 krediet om de werkzaamheden voor 55 woningen uit te kunnen voeren.

De wethouder stelt voor om na het plaatsen van de buitenschil de huur te verhogen met € 27,00 per maand.

Partij Westvoorne stelt vast dat de door de wethouder voorgestelde werkzaamheden slechts bestaan uit het plaatsen van een buitenschil om de ruim 57 jaar oude woningen. Het achterstallige onderhoud van de diverse woningen, het beperkte wooncomfort door energieverlies, tocht, vocht en schimmelvorming maar ook het 57 jaar oude interieur van de woningen zorgt voor een beperkte geluidsisolatie wat niet bedraagt aan het woongenot.

In het voorliggende voorstel ontbreekt duurzaamheid in zijn geheel. De renovatie voorziet niet in zonnepanelen, warmtepanelen met zonneboiler, dak en kelderisolatie, mechanische afvoer, balansventilatie of bijvoorbeeld vloerisolatie voor de houten vloeren.

Om deze redenen kan Partij Westvoorne niet instemmen met het voorstel van de wethouder.

Ons voorstel is om het achterstallig onderhoud zo snel mogelijk uit te voeren, een realistisch uitvoeringsplan te bespreken met de bewoners van de wijk waarbij de woningen volledig nul op de meter worden opgeleverd of geheel nieuwbouw, waarbij de bewoners terug kunnen keren naar hun eigen woning.


Zoeken maar

Dossier Algemene Reserve

Dossier Badstrand Rockanje

Dossier Dorpsvisie

Dossier Energietransitie

Dossier Glasvezel

Dossier Herindeling Voorne

Dossier Overlast

Dossier Recreatie & Toerisme

Dossier Sport en Accommodaties

Dossier Verkeersveiligheid

Dossier WMO

Dossier Wonen

Verslag Raad & commissie

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vanorselen.nl/