Fontgrootte: +

De regiodeal, wat kan je er mee ?

20210922_bereikbaarheidsplan_n57-nieuweweg-w
Welke opgaven komen op ons af en hoe moeten we deze aanpakken. Kunnen we dit als gemeenten zelf of biedt de regionale samenwerking hier nieuwe kansen en mogelijkheden.

Denk hierbij dan onder andere aan de grote opgaven in duurzaamheid en klimaat, toerisme en agrifood en andere thema's zoals mobiliteit en wonen.


De Zuid-Hollandse Delta bestaat uit de eilanden Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Voorne Putten en is strategisch gelegen tussen de havens Rotterdam, in het Noorden, en Antwerpen, in het Zuiden.

• De Delta kent gezamenlijk rond de 300.000 inwoners met een bruisende economie die uitblinkt op het gebied van agrifood, duurzame industrie, logistiek, handel, toerisme en recreatie.

• Het gebied wordt gekenmerkt door een landschappelijk karakter vlakbij de stedelijke omgeving. De gebieden Voordelta en Haringvliet bieden unieke getijdennatuur met een rijke biodiversiteit.

Kracht van de regio:
De Zuid-Hollandse Delta kenmerkt zich als een landelijk gebied vlak bij de Rotterdamse metropool met 300.000 inwoners die gewend zijn de handen uit de mouwen te steken. Het is een gebied dat met een rust, ruimte en een uniek landschap de unieke voortuin van de Randstad vormt. Het is er goed wonen, werken, recreëren en ontwikkelen. 

Én het is ook een dynamisch gebied met innovatieve bedrijvigheid bijvoorbeeld in de agrifood als producent voor het stedelijke gebied, een hoogwaardige dienstensector voor het havenindustrieel complex en een duurzame energiesector.Related Posts

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.