Daan van Orselen
Menu
Post Image
Fontgrootte: +

Bouw begonnen 20 woningen Hoogvlietlaan en het Kolpapad Rockanje

In opdracht van Woonbedrijf Westvoorne is Burgland Bouw BV net voor de bouwvak begonnen met de bouw van 20 woningen aan de Hoogvlietlaan en het Kolpapad in Rockanje.  Naar verwachting worden de sociale huurwoningen in het tweede kwartaal van 2021 opgeleverd.

Rockanje, 3 september 2020

Bouw woningen Hoogvlietlaan/Kolpapad verloopt voorspoedig


In opdracht van Woonbedrijf Westvoorne is Burgland Bouw BV net voor de bouwvak begonnen met de bouw van 20 woningen aan de Hoogvlietlaan en het Kolpapad in Rockanje. De werkzaamheden verlopen zodanig voorspoedig dat wethouder Henk de Graad op 3 september het laatste betonelement van de begane grond op zijn plaats kon leggen.
Naar verwachting worden de sociale huurwoningen in het tweede kwartaal van 2021 opgeleverd.

Sociale huurwoningen

Aan de Hoogvlietlaan en het Kolpapad worden 8 eengezinswoningen en 12 boven- en benedenwoningen gebouwd. De boven- en benedenwoningen zijn geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens. Wethouder Henk de Graad: "Met de bouw van deze 20 woningen breidt het Woonbedrijf Westvoorne haar aanbod van sociale huurwoningen uit. Dat is een bewuste en goede keus. In Westvoorne is behoefte aan betaalbare huurwoningen. Door zowel woningen voor één- tot tweepersoonshuishoudens als eengezinswoningen te bouwen, voorzien we in deze behoefte bij meerdere doelgroepen".

Energiezuinig

Woonbedrijf Westvoorne, onderdeel van gemeente Westvoorne, vindt het belangrijk omduurzaam te bouwen. De nieuwe woningen worden dan ook buitengewoon energiezuinig. Het worden zogeheten Nul-op-de-meter woningen, dat betekent dat de woningen zelfvoorzienend zijn in energieverbruik. De woningen worden niet aangesloten op het gasnet. Een warmtepomp aangesloten op een bodembron en zonnepanelen voorzien de woning van energie.

Planning

Om de toekomstige huurders voldoende inspraak te kunnen geven in de kleurkeuze van vloer- en wandtegels en eventueel uitbreiding met keukenopties, start het verhuurtraject mogelijk al in oktober van dit jaar. Zo heeft de aannemer voldoende gelegenheid de individuele keuzes te verwerken in de woningen. Indien u interesse heeft in een woning in dit nieuwbouwproject, dan kunt u reageren via www.woonnetrijnmond.nl 


Zoeken maar

Dossier Algemene Reserve

Dossier Badstrand Rockanje

Dossier Dorpsvisie

Dossier Energietransitie

Dossier Glasvezel

Dossier Herindeling Voorne

Dossier Overlast

Dossier Recreatie & Toerisme

Dossier Sport en Accommodaties

Dossier Verkeersveiligheid

Dossier WMO

Dossier Wonen

Verslag Raad & commissie

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vanorselen.nl/