Artikelen

Fontgrootte: +

Schoolvoetbal bij Vlotbrug, Mooi!

sfeerfoto-vlotbrug-web

Op 15 mei werd ik uitgenodigd om kennis te maken met schoolvoetbal bij FC Vlotbrug en mocht ook nog eens de prijzen uitreiken. Natuurlijk wil ik dat graag doen, ook om het belang van sport te benadrukken. Wat hebben ze het goed geregeld bij FC Vlotbrug, chapeau! 

Het persbericht van FC Vlotbrug is wel het meest compleet om een indruk te geven:


Schoolvoetbal Regionale Finales 2024


Regiofinales Schoolvoetbal zeer geslaagd!

Wat was er goed voetbal te zien en wat werd er hard, maar sportief op het scherpst van de snede gestreden. Precies wat je wil zien bij schoolvoetbal voor basisscholen. Ja, je kon zien in welk team goede voetballers rondliepen. Maar je kon ook goed zien dat die niet zonder de steun konden van hun klasgenoten en dat succesvol voetbal echt een teamsport is. Winnen doe je samen en verliezen ook.
Helaas was het wat druilerig weer deze woensdag middag 15 mei, maar dat weerhield te deelnemers, leerkrachten, ouders, opa's & oma's en anderen niet om hun favorieten te komen aanmoedigen.
Op 2 locaties, bij vv Hellevoetsluis (groep 5/6) en bij FC Vlotbrug (groep 7/8) kwamen totaal 27 teams proberen om zich te kwalificeren voor de districtsfinale bij SV ARC in Alphen a/d Rijn.

Winnaar bij de meidenteams groep 5/6 werd uiteindelijk CBS Bosseschool uit Middelharnis, gevolgd door IKC De Takkenbosse uit Numansdorp.
Bij de jongensteams werd uiteindelijk na een spannende finale die in 2-2 eindigde gewonnen na strafschoppen door CBS De Vrijenburg uit Barendrecht, waardoor De Tandem uit Oud-Beijerland genoegen moest nemen met een 2e plaats.

CBS De Vrijenburg werd de grote winnaar van deze finaleronde, want ook de groep 7/8-jongens wonnen hun finale tegen School met de Bijbel uit Sommelsdijk met 1-0.
Bij de meiden van groep 7/8 werd het een burenruzie tussen OBS De Eendragt uit Zuid-Beijerland en OBS Het Driespan uit Puttershoek. OBS De Eendragt won met duidelijke cijfers: 2-0!

OBS Het Palet en BS De Zeewinde, de favorieten van Voorne-Putten, konden deze keer helaas geen rol van betekenis spelen. Het Palet groep 7/8 haalde net niet de finale de finale.

De prijsuitreiking werd bij FC Vlotbrug gedaan door Daan van Orselen, wethouder Sport in de jonge gemeente Voorne aan Zee. Hij was vol waardering voor de sportieve en enthousiaste inzet van alle deelnemers, maar vooral ook voor de zichtbare betrokkenheid en inzet van de vele vrijwilligers die het mogelijk maken dat de afgelopen weken enige duizenden scholieren ervaring hebben opgedaan met het meedoen aan een teamsport. Geassisteerd door jeugdvoorzitter Jeffrey Hermsen, toernooileider Hans Reumkens en Maarten Fonkert van de Stichting Schoolvoetbal Voorne-Putten nam hij vervolgens de tijd om ieder team een beker en iedere speler een medaille uit te reiken.


Iedereen kon tevreden huiswaarts na een goed besteedde en georganiseerde middag schoolvoetbal, die naar meer smaakt.
Wordt vervolgd op 29 mei in Alpen a/d Rijn!


Gerelateerde berichten