Fontgrootte: +

€1 miljoen voor 6 regionale MKB-deals provincie Zuid-Holland

afbeelding-bij-bericht-6-regionale-mkb-deals_1

De provincie Zuid-Holland heeft samen met 26 gemeenten en meer dan 20 ondernemersverenigingen 6 MKB-deals gesloten. Met de toekenning van in totaal €1 miljoen subsidie worden projecten gestart om het Zuid-Hollandse mkb te ondersteunen bij concrete vraagstukken.

€1 miljoen voor 6 regionale MKB-deals provincie Zuid-Holland - Provincie Zuid-Holland

Mkb

Het regionale mkb is onmisbaar voor levendige dorpen en steden. Bijna iedereen koopt er dagelijks zijn spullen of maakt gebruik van aangeboden diensten. Maar ook als werkgever speelt het mkb een belangrijke rol: opgeteld is het de grootste werkgever van Zuid-Holland. Ondanks deze belangrijke rol kent het mkb uitdagingen bij het herstel na Covid-19, maar ook op het gebied van digitalisering, verduurzaming en het aanboren van nieuw talent staat het mkb voor uitdagingen.

MKB-deals
Een MKB-deal is een bestuurlijke afspraak tussen de provincie, ten minste 3 gemeenten en 1 ondernemersvereniging om het Zuid-Hollandse mkb met concrete projecten te ondersteunen. Gedeputeerde Willy de Zoete: "Het regionale mkb is de ruggengraat van onze maatschappij en economie. Met de MKB-deals willen wij als provincie werken aan een robuust en toekomstbestendig ondernemersklimaat voor het mkb."

Het proces van de MKB-deals bestaat uit 4 fasen: ontwikkeling, besluitvorming, subsidietoekenning en uitvoering. Inmiddels zijn er in totaal 6 deals gesloten en is de subsidie van 1 miljoen euro verdeeld en toegekend. Een feestelijke mijlpaal, want nu kunnen de regionale projecten voor het lokale mkb daadwerkelijk van start.

De gesloten deals
De volgende 6 deals zijn gesloten en toegekend:

MKB-deal Boost Your Business Online
MKB-deal Verkenning Reststromenhub Dutch Fresh Port
MKB-deal Ondernemend Midden-Holland
MKB-deal Digitalisering Zuid-Hollandse Delta
MKB-deal Digitaliseringsvoucher MKB
MKB-deal Economie 071
Meer informatie over de gesloten deals en samenwerkende partijen is te vinden op: https://www.zuid-holland.nl/onderwerpen/economie/breed-mkb/(verwijst naar een andere website).

Samenwerking
Uniek aan de MKB-deals is de gezamenlijke ontwikkeling en subsidieaanvraag. Wethouder Paul Boogaard (Hoeksche Waard): "Vaak vraag je als gemeente individueel een subsidie aan. Door dit keer de aanvraag samen met andere gemeenten en ondernemersverenigingen vorm te geven en in te dienen, wordt vanaf de start samenwerking gestimuleerd. Zo kunnen we écht op regionaal niveau het juiste doen voor de mkb-ondernemer."

Vervolg
De komende maanden gaan de 6 deals en bijbehorende initiatieven van start, met een looptijd variërend van 1 tot 3 jaar.

Meer weten? Neem contact op met MKB-ambassadeur Linda van der Windt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

MKB-Deals, hoe werkt het?
De provincie Zuid-Holland zet in op een toekomstbestendig midden- en kleinbedrijf (mkb) in Zuid-Holland. Daarom wil de provincie met gemeenten en bedrijfsleven in de regio 'MKB-Deals' sluiten en uitvoeren. MKB-Deals zijn afspraken om het ondernemersklimaat in Zuid-Holland te versterken. Thema's van de MKB-Deals: toepassing van innovaties en nieuwe kennis, digitalisering, toegang tot talent en financiering, dienstverlening en netwerkvorming. De MKB-Deals ondersteunen regionale samenwerking en gaan over concrete projecten. De provincie Zuid-Holland heeft een mkb-ambassadeur aangesteld om regio's te ondersteunen bij het maken van een MKB-Deal.

Gesloten MKB-Deals  :  Breed MKB - Provincie Zuid-Holland

De volgende 6 deals zijn gesloten en toegekend:

  1. MKB-Deal Boost YourBusiness OnlineEen initiatief om mkb'ers te inspireren en activeren om aan de slag te gaan met de kansen van digitalisering in hun bedrijf. Een samenwerking van de gemeenten Alphen a/d Rijn, Nieuwkoop, Kaag & Braassem en ondernemersverenigingen VOA, VON, OVKB, EDBA en VNO-NCW West.
  2. MKB-Deal Verkenning Reststromenhub Dutch Fresh PortEen initiatief om samen met mkb'ers vorm te geven aan minder afvalverspilling en het vervaarden van reststromen uit de AGF-sector. Een samenwerking van gemeenten Barendrecht, Ridderkerk, Rotterdam en ondernemersvereniging VBO Fresh.
  3. MKB-Deal Ondernemend Midden-HollandEen initiatief gericht op concrete activiteiten voor de maakindustrie, logistiek en transport. Een samenwerking van de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen, Zuidplas en ondernemersverenigingen OPBR, FOZ, Gouda Onderneemt!, OK Krimpenerwaard en OPW.
  4. MKB-Deal Digitalisering Zuid-Hollandse DeltaEen initiatief om mkb'ers vraaggericht te helpen bij hun digitaliseringsvraagstukken. Een samenwerking van de gemeenten Nissewaard, Hoeksche Waard, Hellevoetsluis, Brielle, Westvoorne, Goeree Overflakkee, MKB Rotterdam Rijnmond en lokale ondernemersverenigingen.
  5. MKB-Deal Digitaliseringsvoucher MKBEen initiatief om met behulp van digitaliseringsvouchers ondernemers te ondersteunen bij digitaliseringsvraagstukken. Een samenwerking van gemeenten Capelle aan den IJssel, Den Haag, Schiedam, Zoetermeer, lokale ondernemersverenigingen en MKB Den Haag.
  6. MKB-Deal Economie 071Een initiatief om digitalisering aan te jagen in het brede mkb. Een samenwerking tussen gemeenten Leiden, Katwijk, Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude en ondernemersvereniging VNO-NCW Rijnland, Ondernemend Leiden en de Koepel Leidse Regio.

Al deze informatie kunt u vinden op de website van Provincie Zuid Holland. Ook de bijgevoegde foto komt van de website van Provincie Zuid Holland.


Related Posts

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.